Joaquin Caparros.
Volledig scherm
Joaquin Caparros. © REUTERS

Sevilla haalt trainer Caparrós terug

Sevilla heeft trainer Joaquin Caparrós teruggehaald. De 62-jarige Spanjaard moet ervoor zorgen dat Sevilla zich plaatst voor Europees voetbal. ,,De situatie is lastig, want er zijn nog maar vier wedstrijden. Maar er zit veel kwaliteit in deze ploeg'', zei Caparrós. ,,Ik ben geen verlosser, de spelers moeten het doen.''

De gelouterde trainer, die al sinds begin jaren negentig in het Spaanse profvoetbal werkt, had Sevilla eerder onder zijn hoede tussen 2000 en 2005. Caparrós wordt gezien als de grondlegger voor de Europese successen die de club uit Andalusië in de jaren daarna vierde.

Sevilla beleeft een roerig seizoen, waarin met Eduardo Berizzo en Vincenzo Montella al twee trainers werden ontslagen. De club bereikte de kwartfinales van de Champions League en de finale van het Spaanse bekertoernooi. Daarin werd Sevilla vorige week overklast door FC Barcelona (0-5). Na de competitienederlaag vrijdag bij Levante dreigt Sevilla naast Europees voetbal te grijpen, wat voor de clubleiding aanleiding was om Montella te ontslaan.