Sevilla loopt zonder De Jong averij op tegen tien man Osasuna

VideoSevilla is verder achterop geraakt bij FC Barcelona en Real Madrid. De Andalusische club, waar Luuk de Jong de hele wedstrijd op de bank moest plaatsnemen, kwam tegen tien man van Osasuna niet verder dan 1-1. 

Munir El Haddadi bezorgde Sevilla een goede start door al na tien minuten met links raak te schieten. In de blessuretijd van de eerste helft bracht Luis Avila Osasuna met een hard schot in het dak van het doel op gelijke hoogte.

Aanvoerder Oier kreeg na ruim een uur spelen zijn tweede gele kaart. Daardoor speelde de thuis het laatste halfuur met een man minder. Maar Sevilla wist zich geen raad met de overtalsituatie, Osasuna hield stand. In de 78ste minuut kwam niet De Jong maar Dabbur in het veld. De aanvaller raakt drie minuten voor tijd de paal. 

Door het gelijkspel heeft Sevilla nu drie punten achterstand op Barça en Real. De twee aartsrivalen hebben nog een wedstrijd tegoed: de Clásico op 18 december. 

Marc Cardona van Osasuna viel na een klein halfuur met een hersenschudding uit. Die liep hij op na een kopduel met Diego Carlos. Cardona, die eerste hulp kreeg van zijn ploeggenoten, werd direct naar het ziekenhuis gebracht. 

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
Ploeggenoten bieden eerste hulp aan Marc Cardona. © EPA