Sevilla wint van Espanyol en houdt zicht op belangrijke vierde plaats

VideoQuincy Promes en zijn Sevilla hebben de eerste wedstrijd na het ontslag van trainer Pablo Machín gewonnen. Met Joaquin Caparrós, de technisch directeur die tot het einde van het seizoen op de bank zit bij de Spaanse nummer zes, aan het roer werd het op bezoek bij Espanyol 0-1.

Er was een strafschop voor nodig om de beslissing te brengen in Catalonië. Centrale verdediger Mario Hermoso vloerde André Silva binnen de zestien, waarna Wissam Ben Yedder niet faalde.

Promes reist dus met een iets beter gevoel af naar Nederland voor de interlands met Wit-Rusland en Duitsland. Afgelopen donderdag kregen hij en zijn teamgenoten nog een gevoelige tik te verwerken toen Sevilla verrassend uit de Europa League werd geknikkerd door Slavia Praag. Daarop moest trainer Machín vertrekken en nam Caparrós, de technisch directeur en vorig seizoen al eens interim-coach, het stokje over. Monchi keerde terug bij zijn oude club om de technische zaken te gaan regelen.

Sevilla staat momenteel zesde in La Liga. Het heeft een achterstand van drie punten op Getafe, dat de belangrijke vierde plaats in handen heeft die recht geeft op Champions League-voetbal.

Volledig scherm
© Getty Images