Volledig scherm
De bewuste tackle van Héctor Moreno, waardoor Luke Shaw lang is uitgeschakeld. © anp

Shaw mist ook finale FA Cup

Luke Shaw mist volgende week zaterdag ook de finale van de FA Cup, waarin Manchester United het opneemt tegen Crystal Palace. 'Hij gaat het niet redden', vertelde trainer Louis van Gaal vrijdag op een persconferentie.

Shaw liep vorig jaar september een dubbele beenbreuk op tijdens het uitduel met PSV in de Champions League. De Engelsman was het slachtoffer van een wilde tackle van Héctor Moreno. De verdediger hoopte tot voor kort nog op tijd fit te zijn voor de eindstrijd op Wembley. Begin april begon hij weer met trainen. Hij wilde graag zijn rentree maken in de finale, maar die blijkt te vroeg te komen voor Shaw.

  1. Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee
    Schandalige overtreding

    Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee

    Een schandalige trap op de enkel van aanvaller Leroy Sané deed bondscoach Joachim Löw van Duitsland in de extra tijd van het duel met Servië (1-1) even flink schrikken. Dader Milan Pavkov kreeg voor zijn grove charge de rode kaart en de Duitse spits van Manchester City keerde niet meer terug binnen de lijnen. Tot grote opluchting van onder anderen Löw bleek Sané echter geen fysieke schade te hebben opgelopen. ,,We mogen van geluk spreken’', verzuchtte Löw.