Volledig scherm
Hillsborough, het stadion van Sheffield Wednesday. © BSR Agency

Sheffield Wednesday verkoopt seizoenskaarten voor tien jaar

Sheffield Wednesday heeft een nieuwe manier bedacht om fans voor lange tijd aan zich te binden. De club uit de Championship, het tweede niveau van Engeland, verkoopt seizoenskaarten voor minimaal tien jaar. Die periode van tien jaar gaat pas in als Sheffield Wednesday is gepromoveerd naar de Premier League.

Sheffield Wednesday staat momenteel zesde en doet volop mee voor promotie. Maar mocht promoveren dit seizoen niet lukken, dan zitten de fans volgend seizoen ‘gratis’ in het stadion.

En wat als de club de komende tien jaar niet weet te promoveren? ,,Dat maakt geen verschil”, aldus de club. ,,Als we bijvoorbeeld pas over vijftien jaar promoveren, dan zijn de eerste vijftien jaar gratis en begint de periode van tien jaar pas te lopen in 2035.”

De goedkoopste kaarten kosten 6400 pond, omgerekend 7500 euro. Sheffield Wednesday noemt het initiatief ‘totaal vernieuwend’. 

Sheffield Wednesday speelt haar thuiswedstrijden op Hillsborough, dat plek biedt aan 39.732 toeschouwers. De club speelde in het seizoen 1999/2000 voor het laatst in de Premier League. Joey Pelupessy speelt bij Sheffield Wednesday, dat Joost van Aken dit seizoen verhuurt aan VfL Osnabrück. In 2016 en 2017 speelde Sheffield Wednesday in de play-offs om promotie naar de Premier League, maar redde het daarin niet. 

Sheffield Wednesday on Twitter

We are delighted to launch two Season Ticket products, one of which is pioneering in the football world.. ⬇️ #swfc ⬇️

Volledig scherm
Tango Man, een bekende fan van Sheffield Wednesday. © Getty Images