Volledig scherm
© Action Images via Reuters

Solskjaer blij met pareltje Chong: ‘Hij vermaakte het publiek’

Tahith Chong kan terugkijken op een bevredigend debuut voor Manchester United. Dat vindt althans Ole Gunnar Solskjaer, de interim-manager van de ploeg waarvoor de negentienjarige aanvaller uit de Feyenoord-jeugd vanmiddag debuteerde.

Door Geert Langendorff

Chong mocht na een uur invallen, tijdens de 2-0 zege van Manchester United tegen Reading, in het toernooi om de FA Cup. Het waren voor de jonge Nederlander zijn eerste minuten in de hoofdmacht. Bij zijn entree kreeg Chong al luid applaus, aangezien de fans veel van hem verwachten, en beantwoordde dat met een paar goede en onbevangen acties.

Solskjaer was na afloop te spreken over zijn pupil. ,Hij had een paar heel aardige momenten", zo loofde de Noor. ,,Als jonkie zet je een wedstrijd niet meteen naar je hand. Hij maakte dertig minuten, vermaakte het publiek en liet enkele glimpen van zijn mogelijkheden zien.”

De caretaker-manager had niet anders verwacht. ,,Want op de training deed hij dat ook al. Hij werkte hard, verdedigde goed mee. Hij kwam erin bij een stand van 2-0, toen de wedstrijd nog niet gelopen was. Het stond geen 4-0, het was nog geen feest. Hij zal dit zich nog heel lang blijven herinneren.”

Chong, die vorig seizoen werd uitgeroepen tot talent van het jaar bij Manchester United, was zelf ook tevreden. ,,Het was een speciaal moment voor me en ik heb er met volle teugen van genoten. Solskjaer zei ook tegen me dat ik vooral plezier moest maken’', aldus de jonge oud-Feyenoorder. ,,Ik heb hard gewerkt om hier te komen. Nu het is gelukt, ben ik best trots. Mijn ouders zaten op de tribune. Ik ben blij dat ze er bij waren. Iedereen in de jeugd kan zien dat je hier de kans krijgt om door te groeien naar het eerste elftal. Dat zal ook andere spelers motiveren.’’