Volledig scherm
Ole Gunnar Solskjaer © BSR Agency

Solskjaer: United niet meer de underdog tegen Liverpool

Ole Solskjaer denkt dat Manchester United niet meer gezien kan worden als de underdog als het team het zondag opneemt tegen Liverpool.

In december ging United nog met 3-1 onderuit en dat betekende ook het vertrek van José Mourinho bij de Mancunians. Sindsdien is de zon gaan schijnen in Manchester: onder de Noor Solskjaer won United elf van de laatste dertien wedstrijden. Alleen tegen Paris Saint-Germain werd verloren.

,,Opeens zijn we geen underdogs meer, opeens krijgen we lof van mensen en denken ze dat dit hét moment is om tegen Liverpool te spelen”, vertelt Solskjaer. ,,We zullen wel beter moeten spelen dan we deden tegen PSG. Het is een grote wedstrijd tegen een groot team. Het gaat niet om de emotie. Ik snap dat de emotie er wel bij komt kijken, maar we moeten gefocust en gecontroleerd blijven.”

In de Premier League deelt Liverpool de eerste plek met Manchester City (65 punten), al hebben de Reds één duel minder gespeeld. Manchester United is door de ijzersterke reeks de top-4 binnengedrongen met 51 punten, maar heeft Arsenal en Chelsea (beiden 50 punten) vlak achter zich. Tottenham staat derde op 60 punten.

Solskjaer hoopt zondag te kunnen beschikken over Anthony Martial en Jesse Lingard. De twee aanvallers raakten vorige week geblesseerd in het verloren duel met Paris Saint-Germain. ,,Het is meer hopen dan denken, maar de kans bestaat dat ze kunnen meedoen’', zegt Solskjaer.

Zowel Martial als Lingard liep in de eerste helft van de wedstrijd tegen PSG een spierblessure op. Aanvankelijk was de verwachting dat beide aanvallers twee tot drie weken aan de kant zouden staan, maar ze hebben inmiddels voorzichtig de training hervat. Martial en Lingard trainen nog wel apart van de groep.