Son na eerste goal in nieuw stadion: ‘Gelukkigste man op aarde’

De Zuid-Koreaanse aanvaller Son Heung-min heeft zichzelf de geschiedenisboeken in geschoten. De nummer 7 van Tottenham Hotspur maakte woensdagavond het eerste officiële doelpunt in het nieuwe stadion van zijn club, dat is verrezen op de plek van het oude White Hart Lane. ,,Ik ben de gelukkigste man op aarde’', zei Son na de zege op Crystal Palace (2-0).

De Zuid-Koreaan opende 10 minuten na rust de score, met een schot met links vanaf de rand van het strafschopgebied. Hoewel de bal nog van richting werd veranderd door de inglijdende aanvoerder Luka Milivojevic van Crystal Palace, kreeg Son het doelpunt wel op zijn naam. ,,Het voelt geweldig, dit was een heel speciaal moment. Ik ben trots om in dit shirt in dit stadion te spelen. De sfeer was ongelooflijk mooi, ik had kippenvel na mijn goal’', zei de Aziaat.

Quote

Nu begint een nieuw hoofdstuk in het geschiede­nis­boek van Tottenham Hotspur.

Manager Mauricio Pochettino genoot ook met volle teugen van de eerste wedstrijd het nieuwe stadion, waarvan de bouw zo’n 1 miljard euro kostte en waarin ruim 62.000 toeschouwers kunnen. ‘Welcome home’, stond op de borden toen de spelers het veld op stapten. ,,Deze avond ga ik nooit meer vergeten. Qua faciliteiten zijn we wereldkampioen. In mijn ogen hebben we het beste stadion ter wereld’', zegt de Argentijn, die de komende jaren de prijzenkast wil gaan vullen.

,,Nu begint een nieuw hoofdstuk in het geschiedenisboek van Tottenham Hotspur. We moeten nu gaan denken als een grote club. We willen prijzen gaan winnen. Dat hoofdstuk is nu aangebroken.’' De laatste prijs van de Spurs dateert van 2008, met winst van de League Cup. De ploeg van Pochettino staat nu in de Premier League op de derde plaats. Volgende week komt Manchester City naar Londen voor het eerste duel in de kwartfinales van de Champions League.

Volledig scherm
Song Heung-min maakt de eerste goal in het nieuwe stadion. © Getty Images