Volledig scherm
James Ward-Prowse maakte uit een vrije trap de 2-1. © BSR Agency

Southampton slaat aanval af en houdt Watford op laatste plaats

Southampton heeft Watford weer wat steviger op de laatste plaats in de Premier League geduwd. Watford stond in het degradatieduel in het St. Mary's-stadion lang met 1-0 voor, maar zag uiteindelijk toch Southampton de winst pakken. Het eindigde in 2-1.

Ismaïla Sarr tekende voor de openingstreffer namens Watford, waar Daryl Janmaat geen deel uitmaakte van de selectie. De ploeg van de Spaanse trainer Quique zou met een zege de laatste plek hebben overgedragen aan Southampton, maar de thuisclub trok in het laatste kwartier de winst naar zich toe via treffers van Danny Ings en James Ward-Prowse.

De winnende treffer van Ward-Prowse kwam uit een vrije trap. De Engelsman zorgde ervoor dat Southampton op twaalf punten kwam, vier meer dan Watford. Norwich City, de club van keeper Tim Krul, staat met tien punten tussen beide clubs in. Norwich City ontvangt zondag Arsenal.

Volledig scherm
Ismaila Sarr zorgde voor de 0-1. © BSR Agency
Volledig scherm
James Ward-Prowse. © AP
Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Nieuwe MLS van start zonder Jans, maar met De Boer, Beckham en Henry
    Voorbeschouwing

    Nieuwe MLS van start zonder Jans, maar met De Boer, Beckham en Henry

    Strijden Frank de Boer en Atlanta United weer tot het einde mee om de titel in de Major League Soccer? Eindigt FC Cincinnati met Siem de Jong, Jürgen Locadia en Maikel van der Werff dit jaar niet als laatste? En hoe doet Thierry Henry het als coach van Montreal Impact in de Verenigde Staten? Met DC United - Colorado Rapids begint zaterdag om 19.00 uur het nieuwe seizoen in de MLS en ook voor Nederlanders is die competitie het volgen waard.