Volledig scherm
Harry Kane en Gareth Southgate. © Getty Images

Southgate gunt Kane rust

Bondscoach Gareth Southgate gunt spits Harry Kane rust voor de vriendschappelijke interland van Engeland tegen Zwitserland. 

De aanvaller van Tottenham Hotspur heeft dat wel verdiend na het spelen van 61 wedstrijden sinds de start van vorig seizoen. ,,Deze wedstrijd is een mooie gelegenheid om Harry rust te geven. Hij valt in de categorie spelers die erg veel speelt en die we af en toe in bescherming moeten nemen'', aldus de bondscoach.

Engeland speelt dinsdag tegen de Zwitsers in het stadion van Leicester City.
Southgate wees op de korte rustperiode voor met name de internationals na het WK van Rusland, waarin Engeland de vierde plaats behaalde. ,,De spelers moesten alweer snel voor hun clubs spelen.''

Hij zal de Engelse ploeg ook om die reden flink wijzigen ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Spanje. Naar verwachting begint hij met negen andere spelers in de basis.

  1. Atalanta speelt historisch thuisduel in stadion tegenstander

    Atalanta speelt historisch thuisduel in stadion tegenstan­der

    De Nederlandse internationals Marten de Roon en Hans Hateboer kunnen zondagavond met hun Italiaanse club Atalanta geschiedenis schrijven. Bij winst op Sassuolo plaatst de ploeg uit Bergamo zich voor het eerst in de 112-jarige clubhistorie voor het belangrijkste Europese bekertoernooi, de Champions League. ,,Het zou buitengewoon zijn als we het halen, maar we moeten niet denken dat we er al zijn'', zegt trainer Gian Piero Gasperini.