Volledig scherm
© Getty Images

Southgate tot medio 2020 bondscoach van Engeland

UpdateGareth Southgate blijft tot het EK van 2020 bondscoach van Engeland. De 46-jarige trainer nam na het ontslag van Sam Allardyce al tijdelijk de honneurs waar, maar door de goede resultaten van de afgelopen periode besloot voetbalbond FA hem een definitieve aanstelling te geven.

Quote

Ik mag Gareth, hij is een goede jongen. Met hem kunnen we verder.

Jamie Redknapp

Allardyce moest in september al na 67 dagen het veld ruimen nadat zijn positie na een reportage van The Daily Telegraph onhoudbaar was geworden. Southgate mocht als trainer van Jong Engeland doorschuiven, maar kreeg wel te horen dat er een definitieve opvolger zou worden gezocht.

De prima reeks onder Southgate bracht de FA snel op andere gedachten. Van de vier duels onder leiding van de oud-international werden er drie gewonen en eindigde er eentje in een gelijkspel. In de kwalificatiepoule voor het WK van 2018 staat Engeland fier bovenaan.

Voor Southgate hoeft de FA niet zo diep in de buidel te tasten als voor zijn voorganger. Hij gaat naar verluidt 2,1 miljoen euro per jaar verdienen, Allardyce had jaarlijks een sloridge 3,5 miljoen op kunnen strijken.

Oud-internationals reageerden opgetogen op het nieuws. ,,Het enige wat ik me afvraag is waarom het zo lang duurde'', zei Jamie Redknapp, die nog met hem in het nationale elftal samenspeelde. ,,Hij heeft zich al bewezen, in de vier duels onder leiding van Gareth speelden we behoorlijk goed. Ik zou niet weten wie meer geschikt is voor de job. Ik mag Gareth, hij is een goede jongen. Met hem kunnen we verder.''

Oud-doelman en recordinternational Peter Shilton: ,,Southgate past in het plaatje. Hij heeft het profiel waaraan de opvolger van Allardyce moest voldoen. Onbesproken gedrag. Als speler heeft hij voldoende ervaring opgebouwd. Minpuntje is wel dat hij eerder als coach van Middlesbrough niet zo veel indruk heeft gemaakt. Heeft hij voldoende persoonlijkheid ons door het WK te loodsen? Ik wens hem in elk geval het beste.''