Volledig scherm
Het Estadio Wanda Metropolitano in Madrid. © Getty Images

Spaanse bekerfinale voor het eerst in Estadio Wanda Metropolitano

De Spaanse bekerfinale wordt dit seizoen gespeeld in het Estadio Wanda Metropolitano van Atlético Madrid, dat afgelopen zomer haar deuren opende. De bekerfinale op zaterdag 21 april gaat tussen FC Barcelona en Sevilla.

Vorig seizoen werd de finale van de Copa del Rey ook gespeeld in het stadion van Atlético Madrid, dat toen nog speelde in Estadio Vicente Calderón. Los Colchoneros verhuisden afgelopen zomer naar het Estadio Wanda Metropolitano (67.703 plaatsen) aan de andere kant van Madrid. In 2019 zal hier ook de finale van de Champions League worden gespeeld. 

FC Barcelona staat al voor de vijfde keer op rij in de finale van de Copa del Rey. De afgelopen drie edities werden ook gewonnen door FC Barcelona. Twee jaar geleden won FC Barcelona in Estadio Vicente Calderón met 2-0 van Sevilla in de Spaanse bekerfinale. 

RFEF on Twitter

OFICIAL | El @Metropolitano será la sede de la final de la #CopaDelRey entre el @FCBarcelona_es y el @SevillaFC. El partido se disputará el 21 de abril ℹ Más info: https://t.co/PO98odVYBs