Volledig scherm
© Getty Images

Spaanse Super Cup alsnog op tv in Spanje

De Spaanse Super Cup in Saoedi-Arabië is toch te volgen op de Spaanse tv. 

De nationale televisiezender RTVE zag het uitzenden van het toernooi om de Spaanse Super Cup niet zitten vanwege zorgen over de mensenrechten in Saoedi-Arabië, waar de Spaanse topclubs voor veel geld in januari neerstrijken. Ook commerciële zenders als Mediaset en Atresmedia waagden zich er niet aan maar Movistar, onderdeel van de Telefonicagroep, heeft nu toch besloten de wedstrijden tussen FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid en Valencia in Spanje op de buis te brengen.

Movistar heeft al de rechten op de wedstrijden uit La Liga, de Spaanse competitie, maar bekerduels en de strijd om de Super Cup werden traditiegetrouw op de nationale zender uitgezonden.

Movistar heeft de rechten van het toernooi, dat voor het eerst in Saudi-Arabië wordt afgewerkt, voor drie jaar gekocht. De Spaanse voetbalbond maakte niet bekend hoeveel geld daarmee gemoeid is. Volgens Spaanse media zou het gaan om zo’n 40 miljoen euro per jaar. De bond zei wel dat de extra inkomsten niet alleen naar de deelnemende clubs gaan, maar ook worden besteed ter ondersteuning van amateur- en vrouwenvoetbal. Het toernooi in Jeddah vindt plaats van 8 tot en met 12 januari.