Volledig scherm
Leonardo Semplici © EPA

SPAL ontslaat succestrainer die club van Serie C naar Serie A hielp

Luigi Di Biagio keert als trainer terug in het Italiaanse voetbal. De oud-international van de ‘Azzurri’ moet SPAL in de resterende maanden van dit seizoen behoeden voor degradatie uit de Serie A. Di Biagio (48) werd aangesteld als opvolger van Leonardo Semplici, onder wiens leiding de club uit Ferrara de afgelopen jaren vanuit de Serie C opklom naar het hoogste niveau.

Het bestuur besloot Semplici (52) na een dienstverband van ruim vijf jaar te ontslaan omdat nu degradatie dreigt uit de Serie A. SPAL staat met vijftien punten uit 23 wedstrijden onderaan, de achterstand op de ‘veilige’ zeventiende plaats is zeven punten. Semplici leidde SPAL in 2016 naar de Serie B en een jaar later zelfs naar de hoogste afdeling. De club keerde zo na 49 jaar terug in de Serie A.

Di Biagio speelde voor onder meer AS Roma en Internazionale en bereikte met zijn land de finale van het EK in 2000. Hij werkte de afgelopen jaren als bondscoach van Jong Italië en fungeerde in 2018 enkele maanden als interim-bondscoach van het ‘grote’ Italië. Di Biagio maakte daarna plaats voor Roberto Mancini.

Bekijk hieronder de samenvatting van de Italiaanse kraker: Inter - AC Milan: