1
EINDE
1
  • Joshua King 90'+4'
  • Saúl 47'

Spanje nog niet geplaatst voor EK na late tegengoal in Oslo

SamenvattingSpanje heeft deelname aan het EK van volgend jaar nog niet veilig kunnen stellen. De Spanjaarden, winnaar van het EK in 2008 en 2012, wisten de uitwedstrijd tegen Oslo niet te winnen. Het werd 1-1 en de gelijkmaker van Noorwegen viel pas in de blessuretijd, uit een penalty.

Saúl Níguez van Atlético Madrid had Spanje kort na rust op voorsprong gezet. Níguez haalde uit van zo’n 20 meter en zag dat de Noorse doelman Rune Jarstein niet vrijuit ging. Joshua King voorkwam vanaf 11 meter dat de Spanjaarden plaatsing al konden gaan vieren. De penalty was toegekend omdat de Spaanse doelman Kepa Arrizabalaga wild uitkwam en Omar Elabdellaoui naar de grond werkte.

Volledig scherm
© REUTERS

Bij Spanje deed Sergio Ramos de hele wedstrijd mee en daardoor werd hij de nieuwe recordinternational. Voor Ramos was het zijn 168e interland en daarmee passeerde hij keeper Iker Casillas.

Voor Spanje is het het eerste puntenverlies van deze kwalificatiereeks. Noorwegen doet dankzij het gelijkspel nog mee in groep F, al wordt het door de zeges van Roemenië (tegen Faeröer, 0-3) en Zweden (tegen Malta, 0-4) een lastig verhaal.

Spanje leidt de groep met 19 punten, gevolgd door Zweden (14 punten), Roemenië (13) en Noorwegen (10).

Volledig scherm
© BSR Agency