Spanje wint op Wembley bij debuut Luis Enrique

VideoLuis Enrique is goed begonnen aan zijn avontuur als bondscoach van de Spaanse voetballers. Op Wembley zag de oud-trainer van onder meer FC Barcelona zijn ploeg met 1-2 van Engeland winnen. Het betrof een wedstrijd in de hoogste divisie van de nieuwe Nations League.

Engeland kwam in de 11e minuut via Marcus Rashford op voorsprong. Uit een mooie aanval maakte Saul Niguez kort daarna gelijk. Rodrigo bracht Spanje na ruim een half uur spelen op voorsprong.

Verdediger Luke Shaw viel aan het begin van de tweede helft uit met een hoofdblessure. Daardoor kwamen er liefst 9 minuten aan blessuretijd bij. Engeland wist een nederlaag niet te voorkomen.

De wedstrijd stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie. Hij keurde in de 7e minuut van de extra tijd een Engelse treffer af omdat Danny Welbeck een lichte overtreding zou hebben gemaakt op doelman David De Gea.

Volledig scherm
Rodrigo viert de winnende tegen Engeland. © AFP
  1. Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee
    Schandalige overtreding

    Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee

    Een schandalige trap op de enkel van aanvaller Leroy Sané deed bondscoach Joachim Löw van Duitsland in de extra tijd van het duel met Servië (1-1) even flink schrikken. Dader Milan Pavkov kreeg voor zijn grove charge de rode kaart en de Duitse spits van Manchester City keerde niet meer terug binnen de lijnen. Tot grote opluchting van onder anderen Löw bleek Sané echter geen fysieke schade te hebben opgelopen. ,,We mogen van geluk spreken’', verzuchtte Löw.