Spurs heeft geen kind aan Everton, fraai record Kane

SamenvattingHarry Kane mag zich vanaf vandaag de alltime-topscorer van Tottenham Hotspur in de Premier League noemen. De spits eiste een hoofdrol op in de eenvoudige 4-0 thuiszege op Everton.

Dankzij twee treffers kwam Kane op 98 doelpunten op het hoogste niveau namens Spurs. Hij passeerde Teddy Sheringham, die tussen 1992 en 2003 in twee periodes tot 97 goals kwam voor Tottenham. De inmiddels 51-jarige voormalig goaltjesdief had daar wel ruim honderd duels meer voor nodig (135 om 236). Ook andere Spurs-iconen als Robbie Keane en Jermaine Defoe komen bij lange na niet aan de cijfers van Kane. 

Heung-Min Son zette de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong tegen een zeer matig Everton. Na rust liep Tottenham in een Kane-show nog uit tot 4-0. Het slotakkoord van Christian Eriksen was schitterend.

De club van Mauricio Pochettino doet goede zaken met het oog op de plekken die recht geven op Champions League-voetbal. Koploper Manchester City is uit zicht, maar concurrent Chelsea verspeelde eerder vandaag punten tegen Leicester City (0-0). Spurs komt door de driepunter op een gedeelde vierde plaats met Liverpool, dat morgen Manchester City ontvangt. Everton staat negende.

Volledig scherm
© AP
Harry Kane.
Volledig scherm
Harry Kane. © Getty Images
Volledig scherm
© Photo News