Volledig scherm
Roman Neustädter © Roman Neustädter. EPA

'Stappers' Neustädter en Rausch krijgen boete van Russische bond

De Russische voetbalbond heeft Roman Neustädter en Konstantin Rausch een boete gegeven. Beide internationals uit de nationale ploeg werden in de nacht van vrijdag op zaterdag, na de verloren oefeninterland tegen Brazilië, gesignaleerd in een nachtclub in Moskou. Bondscoach Stanislav Tsjertsjesov had zijn spelers opgedragen om voor middernacht terug te zijn in het hotel.

,,Met vrienden die bij de wedstrijd aanwezig waren, hebben we wat gegeten in een restaurant in Moskou'', zeggen Neustädter (30) en Rausch (28) in een verklaring op de website van de Russische bond. ,,We hebben het voorschrift geschonden om na middernacht niet meer op een openbare plaats te zijn. We bieden daarvoor onze verontschuldigingen aan en accepteren de boete.''

Verdediger Neustädter bleef tegen Brazilië op de bank, linksback Rausch zat zelfs helemaal niet bij de wedstrijdselectie. Beiden kwamen in het verleden voor Duitsland uit, maar hebben zich tot Rus laten naturaliseren. Het gastland van het komende WK speelt dinsdag in Sint-Petersburg een oefeninterland tegen Frankrijk.