Statistieken spreken in voordeel van Messi: Argentijn bijna in alles beter dan Lewandowski

Zowel op Twitter als in de Duitse pers werd er schande gesproken over de Gouden Bal voor Messi. Volgens verschillende voetballiefhebbers was Lewandowski, die vorig jaar zonder twijfel de prijs had moeten krijgen, ook dit jaar de verdiende winnaar. Maar wat zeggen de statistieken? 

10 reacties

 • a.j. Hulst

  1 jaar geleden
  Ik ben dan wel benieuwd naar het aantal voltooide dribbels van keeper Donnaruma waarmee hij dan tiende geworden is. Wat een sof deze uitslag. Ook al ben je Messi, feit blijft dat je vanaf juli/augustus amper gespeeld hebt. Straks krijgt hij de gouden bal al als hij 3 maandjes per jaar speelt. Deze heeft hij alleen maar op zijn roem gekregen. Dit kan echt niet!
 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  Stop bij drie ,méér dan genoeg
 • Pogalin

  1 jaar geleden
  Lewandowski is een goed voetballer, net als Salah, Benzema of Kane. Messi is DE beste voetballer allertijden. Terechte beslissing.
 • Peter Van der Veen

  1 jaar geleden
  Getallen zeggen helemaal niets. Dan zou een verdediger helemaal nooit iets kunnen winnen. Messi is zeker een goede voetballer maar Lewandowski had echt verkozen moeten worden.
 • Thomas de Roos

  1 jaar geleden
  Op het moment dat men met statistieken moet laten zien dat hij de beste is, zegt het voor mij al genoeg. Messi moet en zal winnen, geen probleem maar het gevoel zegt wat anders bij velen. Overigens vind ik het dit jaar best terecht hoor, maar ik had het iemand anders meer gegund. Messi is gewoon de beste en dat op z'n 36e, waar blijft de volgende generatie nu? Want daar ligt het mijns insziens meer aan....