Volledig scherm
Joe Gomez staat klaar om in te vallen tegen Montenegro. Rechts Gareth Southgate. © Getty Images

Sterling neemt het op voor uitgejouwde Gomez

Raheem Sterling heeft het op Twitter opgenomen voor Joe Gomez, die donderdagavond werd uitgejouwd door het publiek op Wembley toen hij inviel in het Engelse elftal. 

De aanvaller van Manchester City en de verdediger van Liverpool hadden begin deze week, toen de Engelse internationals zich verzamelden, een verhitte aanvaring naar aanleiding van het competitieduel een dag eerder op Anfield tussen hun clubs. Sterling werd als schuldige aangewezen en moest voor straf voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro overslaan.

De vleugelspits van City zat op de tribune en hoorde een deel van het publiek tekeer gaan toen Gomez in de zeventigste minuut in het veld kwam. ,,Aan alle fans van Engeland: ik wilde de zaak laten rusten, maar ik moet opnieuw van me laten horen. Het was zwaar voor mij om te horen dat een teamgenoot werd uitgejouwd voor iets wat mijn fout was. Joe heeft niets verkeerds gedaan. Het is dan ook verkeerd dat iemand die z’n hoofd omhoog heeft gehouden en hard heeft gewerkt, zeker in zo’n moeilijke week, op ‘boe-geroep’ wordt getrakteerd als hij het veld in komt”, aldus Sterling. “,,k heb de volledige verantwoordelijkheid genomen en de consequenties geaccepteerd.”

Volledig scherm
Joe Gomez (l) en Raheem Sterling. © AP

Zonder Sterling wonnen de Engelse voetballers op Wembley met 7-0, waardoor ze zich verzekerden van plaatsing voor het EK. Bondscoach Gareth Southgate nam het na afloop ook op voor Gomez. ,,Geen enkele speler van Engeland zou uitgefloten moeten worden. We zijn een team en Joe heeft niets fout gedaan, dat heb ik eerder in de week al duidelijk gemaakt. Niemand zou zo behandeld mogen worden.”