Stevens woedend op selectie: 'Apen die jullie zijn!'

VideoOp voor hem karakteristieke wijze is Huub Stevens vanmiddag uit zijn dak gegaan tijdens de training van VfB Stuttgart. De Nederlandse trainer werd tijdens een groepsgesprek woedend op zijn selectie.

Volledig scherm
© reuters

Stevens verhief opeens zijn stem en schreeuwde: ,,Dit is een degradatiestrijd! Stelletje apen die jullie zijn! Luister nou eens aandachtig, stop hiermee!'', waarna de trainer kwaad wegliep bij zijn spelers. Bekijk de video hier.

De boze Stevens verliet het trainingsveld en ging op een bankje zitten. 20 minuten lang keek hij van een afstandje toe terwijl de spelers een schietoefening deden.

Jammer voor de vrouwen
Even later toonde Stevens zelfs zijn vrolijke kant, toen hij een vraag kreeg of  hij zijn spelers nog bepaalde verboden oplegt in deze cruciale fase van het seizoen. ,,Ik verbied alles'', sprak de trainer lachend. ,,Ze mogen alleen nog eten en drinken. Jammer voor de vrouwen.''

HSV
Dit weekend speelt Stuttgart tegen concurrent HSV. Bij verlies wordt lijfsbehoud uiterst penibel voor de hekkensluiter van de Bundesliga. ,,Het gaat alleen om ons, wij moeten het doen", zei de weer kalme Stevens tijdens een persconferentie. ,,Het is belangrijk om rustig te blijven en te zorgen dat we één doelpunt meer maken dan de tegenstander."

Stevens moet nog wel afwachten of Antonio Rüdiger, Daniel Didavi, Timo Baumgartl en Serey Dié kunnen spelen. Zij trainden donderdag niet met de groep mee.

Stuttgart heeft op de ranglijst twee punten minder dan nummer veertien HSV. SC Freiburg, Hannover 96 en SC Paderborn staan nog tussen beide ploegen in.