Volledig scherm
Bert van Marwijk. © epa

'Topkandidaat' Van Marwijk staat open voor Fenerbahçe

Bert van Marwijk wacht af of de berichten over belangstelling van Fenerbahçe de komende periode concrete vorm krijgen. De voormalige bondscoach van Oranje houdt zich om die reden verder op de vlakte. Fenerbahçe zoekt een gelouterde coach met evaring in toernooien als opvolger van de woensdag opgestapte Aikut Kocaman. Van Marwijk op zijn beurt staat open voor clubs met sportieve en financiële mogelijkheden, meldt het AD.

Ook hij ziet dat er met Galatasaray en Fenerbahçe twee clubs uit de Turkse top dit seizoen goed hebben gepresteerd in de Europese toernooien. Eerder zei Van Marwijk 'nee' tegen clubs als Sporting Lissabon en Southampton, omdat hij daar twijfelde over de sportieve mogelijkheden. Voetbal International meldde gisteren al dat de voormalig bondscoach topkandidaat is om Kocaman op te volgen bij Fenerbahçe.

De Turkse topclub, waar met Dirk Kuyt een goede bekende van Van Marwijk speelt, staat voor een belangrijke zomer. Net als vorig jaar moet de club zich via de voorronden van de Champions League zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi. In augustus 2012 lukte dat net niet. Bovendien moet 'Fener' komend seizoen in eigen land weer eens de hegemonie van Galatasaray gaan doorbreken. De grote rivaal uit Istanboel is nu twee jaar op een rij kampioen geworden.