Volledig scherm
© BSR Agency

Tottenham Hotspur blijft nog een maand op Wembley

Tottenham Hotspur kan nog altijd niet verhuizen. Het nieuwe stadion van de Spurs is zo goed als klaar, maar de veiligheidssystemen moeten nog worden getest. Daardoor moet ook de thuiswedstrijd tegen Arsenal op 2 maart op Wembley worden afgewerkt.

De Spurs spelen sinds begin vorig seizoen in het nationale stadion in Londen, omdat op de plek van het eigen White Hart Lane een volledig nieuw stadion verrees. Het was de bedoeling dat de Engelse voetbalclub afgelopen jaar al zou verhuizen. De bouw duurde echter langer dan verwacht en de veiligheidssystemen bleken aanvankelijk niet in orde. De herstelwerkzaamheden zijn nu bijna afgerond. ,,Daarna kunnen we de brand- en alarmsystemen gaan testen. Dit moet in orde zijn om een veiligheidscertificaat te krijgen en het stadion te openen’', schrijft Tottenham op de website.

De eerste kans om de nieuwe thuishaven dan in te wijden, is op 17 maart tegen Crystal Palace. Tottenham Hotspur is met Manchester City en Liverpool in gevecht om de titel in de Premier League.

  1. De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’
    Video

    De Jong verwacht geweldige wedstrijd in Napels: ‘Nu gaat het er echt om’

    FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong kan morgenavond (21.00 uur) in de wedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Napoli rekenen op een basisplaats. Hij kijkt uit naar het duel in Stadio San Paolo in Napels. ,,De spanning is bij deze wedstrijden een stuk groter dan in de groepsfase. Nu gaat het er echt om. Ik verwacht twee geweldige wedstrijden”, aldus De Jong op de website van de UEFA.