Volledig scherm
Rode Ster Belgrado werd met 5-0 afgedroogd. © EPA

Tottenham onderneemt actie tegen fans van Rode Ster

Tottenham Hotspur gaat actie ondernemen omdat enkele honderden fans van Rode Ster Belgrado ondanks een verbod toch aanwezig waren bij de Champions League-wedstrijd van dinsdagavond. De Servische club moest het in Londen stellen zonder fans wegens een straf voor racistisch gedrag van de fans in de voorronden tegen HJK Helsinki.

Al gauw bleek dat zich achter een van de doelen toch fans van Rode Ster hadden verzameld. Het is niet duidelijk hoe zij aan kaarten zijn gekomen. ,,Stewards en de politie hebben de groep laten zitten omdat die te groot was om buiten te zetten", zei een woordvoerder van de Spurs. ,,We zijn een volledig onderzoek gestart om erachter te komen hoe de kaartjes zijn verkregen."

De Londense club zegt hard te zullen ingrijpen tegen de eigen fans die hun kaartje hebben doorverkocht. De UEFA zegt de rapporten af te wachten voordat er een beslissing wordt genomen. Tottenham won het duel met 5-0.

  1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
    Wereldelftal

    Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

    Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.