Tottenham ploetert ook tegen degradatiekandidaat Watford

VideoJosé Mourinho krijgt het bij Tottenham Hotspur nog niet aan de praat. Op bezoek bij Watford bleef de ploeg steken op een doelpuntloos gelijkspel en mocht zelfs niet klagen dat het daar bij bleef. Zonder de geblesseerde aanvoerder en topspits Harry Kane is de Champions Leaguefinalist van afgelopen jaar tandeloos.

In de 70ste minuut kreeg Troy Deeney de kans om de wedstrijd open te breken vanaf de penaltystip. Scheidsrechter Michael Oliver kon niet anders dan een strafschop geven nadat Jan Vertonghen hands maakte, maar het buitenkansje was niet aan de topscorer van Watford besteed. Paulo Gazzaniga kon de inzet eenvoudig keren, waardoor Tottenham voor het eerst in negen wedstrijd de nul wist te houden. In de blessuretijd leek het er zelfs nog even op dat Tottenham op een onverdiende voorsprong kwam, maar de bal was op een millimeter na niet over de lijn, waardoor Ignacio Pussetto deze kon wegtrappen.

Door het gelijke spel heeft de ploeg van Mourinho al vier duels op rij niet gewonnen en heeft het na 23 wedstrijden 31 punten. De Spurs staan nu zevende, maar moeten vrezen nog wat te zakken, want de concurrentie komt nog in actie.

Watford kan het punt wél goed gebruiken en heeft nu 23 punten en staat vlak boven de degradatiestreep.

Volledig scherm
© EPA