Sarina Wiegman (l) en aanvoerster Leah Williamson.
Volledig scherm
Sarina Wiegman (l) en aanvoerster Leah Williamson. © AFP

Tower Bridge in Engelse sferen en elke stoel op Old Trafford bezet: Wiegman aan vooravond EK-start

Bondscoach Sarina Wiegman staat met topfavoriet Engeland aan de vooravond van de aftrap van het EK, vijf jaar nadat ze met het Nederlands Elftal de Europese titel pakte. Een schets van de situatie in de perszaal van Old Trafford, een dag voordat het toernooi losbarst. ,,Het is moeilijk het EK van 2017 te vergelijken met nu.”

 1. Bundesliga begonnen met spektakel: check hier alle Nederlanders, toptransfers en de data van topduels

  Bundesliga begonnen met spektakel: check hier alle Nederlan­ders, toptrans­fers en de data van topduels

  Maar liefst tien jaar op rij kent de Bundesliga dezelfde kampioen. Bayern München, in de vier jaar daarvoor slechts één keer kampioen, heeft de laatste jaren flink gebouwd aan een monopolie op de Duitse voetbalmarkt. Met onder meer Ryan Gravenberch, Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui willen ze daar dit jaar een elfde titel op rij aan toevoegen. De start van de Duitse kampioen, vrijdagavond, was in elk geval veelbelovend. Eintracht Frankfurt werd op de pijnbank gelegd.
 2. ‘FC Barcelona dreigt met rechtszaak om contract Frenkie de Jong vanwege criminele activiteiten vorig bestuur’
  Met video
  60

  ‘FC Barcelona dreigt met rechtszaak om contract Frenkie de Jong vanwege criminele activitei­ten vorig bestuur’

  Barcelona wil dat Frenkie de Jong zijn huidige verbintenis met de club doorscheurt en terugschakelt naar zijn oude, eerste contract bij de club. Bij het tekenen van zijn verlenging zou het vorige clubbestuur zich met ‘criminele activiteiten’ hebben beziggehouden. Dat schrijft het gerenommeerde (sport)journalistencollectief The Athletic. De club dreigt met een rechtszaak.