Volledig scherm
Een uitgelekte video kost Victor Sanchez zijn baan. © BSR Agency

Trainer Malaga moet definitief veld ruimen na tonen geslachtsdeel

Victor Sánchez is ontslagen als trainer van Malaga. De Spaanse coach raakte in opspraak door een video waarop hij zijn geslachtsdeel toont en werd daardoor eerder deze week al op non-actief gesteld.

,,De club heeft er alles aan gedaan om de ontstane situatie op een goede manier op te lossen en daarom is er de afgelopen dagen intensief onderhandeld”, staat in een verklaring op de website van de ploeg uit de Spaanse Segunda Division.

,,Helaas was het niet mogelijk om op een goede manier uit elkaar te gaan. Gezien de grote schade die de club is toegebracht, is daarop besloten om tot ontslag over te gaan.”

De gelekte video van Sánchez, waarop hij te zien is in kleding van de club, werd verspreid via social media. ,,Ik wil jullie informeren dat ik het slachtoffer ben van een misdaad en word afgeperst”, meldde de trainer kort daarvoor nog op Twitter.

Meteen werd al duidelijk dat Sánchez niet op veel steun van de clubleiding hoefde te rekenen. Eigenaar Abdullah Al Thani gaf aan dat zijn trainer “moet stoppen met liegen en eindelijk de waarheid moet gaan vertellen.”

Malaga is de laatste jaren in een vrije val geraakt. De voormalige ploeg van Ruud van Nistelrooy was jarenlang een subtopper in La Liga, maar staat nu slechts zestiende op het tweede niveau.