Volledig scherm
Aleksander Ceferin. © EPA

UEFA-baas baalt van absentie topcoaches bij VAR-bijeenkomst

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft tien Europese topclubs uit de Champions League een gebrek aan respect verweten.

De coaches van de clubs lieten verstek gaan bij een bijeenkomst waarbij het gebruik van de videoscheidsrechter (VAR) zou worden besproken. Vanaf de knock-outfase van de Champions League zal er gebruik worden gemaakt van de VAR.

De bijeenkomst met de zestien coaches van de clubs die nog in de Champions League zitten, vond afgelopen maandag plaats in Frankfurt. Alleen de coaches van Juventus, Paris St-Germain, Olympique Lyon, AS Roma en Schalke 04 kwamen opdagen, waar de anderen clubs assistenten stuurden of andere personen uit de staf en zelfs marketingmensen.

Volledig scherm
© AFP

Ceferin maakte een uitzondering voor de coach van Liverpool, omdat de club uit de Premier League een competitiewedstrijd speelde die dag tegen West Ham United. ,,Ik vind het niet alleen een gebrek aan respect voor het team van scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti en de UEFA. De invloed van de coaches is enorm en als zij klagen over de arbitrage, dan moeten ze in ieder geval langskomen en bekijken wat de experts te zeggen hebben over de VAR”, foeterde Ceferin. ,,Nu hebben ze geen enkel excuus, zeker degenen die niet eens kwamen opdagen.”

De coaches die niet kwamen opdagen zijn van Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Bayern München Manchester City, Manchester United, FC Porto en Ajax.