Volledig scherm
© EPA

UEFA-baas Ceferin wil kleinere kloof tussen rijk en arm

De financiële kloof tussen de Europese topploegen en de rest is zo groot dat zelfs de grote clubs vinden dat daar iets aan moet worden gedaan. Dat vertelde voorzitter Aleksander Ceferin van de UEFA vandaag na een vergadering van het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond.

De Sloveense preses vertelde dat hij maatregelen bekijkt om de verschillen wat kleiner te maken. Ceferin zei ook dat hij niet kon beloven dat hij de kloof helemaal kan dichten. ,,Dat zou niet realistisch zijn'', stelde hij.

De opmerkingen van de opvolger van Michel Platini volgden na een vrije eenzijdige groepsfase van de Champions League. Paris Saint-Germain gaf afgelopen zomer 220 miljoen euro uit voor Neymar en won in de groepsfase eenmaal met 7-1 en tweemaal met 5-0. ,,We hebben wel enkele maatregelen voor ogen die we al bespreken'', zei Ceferin. ,,Ook grote clubs willen dat er iets gaat gebeuren.''

Ceferin verklaarde al eerder dat de kloof tussen rijke en arme clubs een ernstig probleem aan het worden is. Hij noemde toen een salarislimiet als mogelijke oplossing.