Fernando Torres (l) heeft gescoord namens Chelsea in Camp Nou tegen FC Barcelona.
Volledig scherm
Fernando Torres (l) heeft gescoord namens Chelsea in Camp Nou tegen FC Barcelona. © AP

UEFA schrapt regel: uitdoelpunten tellen niet meer dubbel

De UEFA heeft bekend gemaakt dat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen in Europese clubcompetities. Dat betekent dat in grote toernooien als de Champions League en de Europa League vanaf heden enkel wordt gekeken naar het aantal doelpunten. Bij een gelijke stand, volgt verlenging en eventueel strafschoppen.

34 reacties

 • eric pieters

  1 jaar geleden
  Ze kunnen wel wat opvoeding gebruiken. Bal vervelend wegtikken, meteen gele kaart. Na een paar wedstrijden 5 tegen 5 eindigen houdt het dan snel op. Ingooien binnen en 7 seconden. Wissels vliegend. Bal in de hoek zitten klooien om tijd te winnen, is bal andere kant op wegens spelbederf. Het kan zoveel beter. Iedere rode kaart strafschop tegen.
 • Max retel

  1 jaar geleden
  gewoon alles afschaffen lijk mij een beter idee . buiten spel , sneller verder spelen bij vrije trap , muurtje weg er mee . en voetbal is tegenwoordig toch niets meer aan om het te kijken , tijd rekken bij het leven word je echt niet goed van , echt een verbeter punt is dat bestraf word . en gelijk geel of dikke rood lig aan het tijd trekken ....
 • herman Wiegman

  1 jaar geleden
  Ik heb m'n hele leven gehockeyd, nooit gevoetbald, wel veel voetbal gezien. Ik denk dat voetbal leuker wordt als het spel sneller zou gaan, Dus bij een vrije trap tegen, de bal laten liggen en afstand nemen, ook niet meer wachten tot het muurtje eindelijk staat, 15 man op wedstrijdformulier plus een reservekeeper en permanent doorwisselen, inworp een vrije trap maken , zo zijn er nog wel een aantal factoren welke het spel zouden versnellen.
 • Faizy

  1 jaar geleden
  Johan,. Nou dan graaft de team zich ook lekker in als ze terugmatch thuis spelen, afhankelijk van de stand :)
 • Peter de Groot

  1 jaar geleden
  Eindelijk. Nu de buitenspelregel nog. En tijdstraf invoeren.