Volledig scherm
Marcelino © EPA

Valencia ontslaat trainer Marcelino, Celades opvolger

Opponent Ajax in CLValencia heeft trainer Marcelino na twee jaar ontslagen. Een vervanger diende zich direct aan: Albert Celades. 

 Een reden voor zijn ontslag van de 54-jarige Marcelino heeft de club niet gegeven. Maar hij leefde al een tijd met eigenaar Peter Lim en zou vooral ontevreden zijn over het transferbeleid van de club. 

Albert Celades, voormalig bondscoach Jong Spanje en assistent bij Real Madrid, neemt het stokje van hem over en geeft op dezelfde dag nog zijn eerste training. Hij heeft een contract getekend tot medio 2021.

Valencia staat momenteel tiende in de Spaanse competitie na drie wedstrijden en speelt dit weekeinde tegen FC Barcelona. In de Champions League gaat Ajax op 2 oktober op bezoek in Mestalla. De return in Amsterdam volgt op 10 december. 

Volledig scherm
Albert Celades als coach van Jong Spanje. © ANP
  1. Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Na een lange winter zonder Europees voetbal is de Champions League weer ontwaakt. Vanavond wordt het meest aansprekende Europese voetbaltoernooi hervat met de achtste finales. Waar kijken oud-profs Rafael van der Vaart (analyticus bij de NOS & Ziggo Sport), Hedwiges Maduro (analyticus FOX Sports), Alfons Groenendijk (ex-trainer ADO Den Haag) en Erik Meijer (analyticus Sky Duitsland) het meest naar uit? Ze reageren op drie vragen.