Volledig scherm
© Action Images via Reuters

Van Dijk speelt vijftigste duel voor Liverpool

Virgil van Dijk speelt vandaag zijn vijftigste officiële duel voor Liverpool. De verdediger staat in de basis voor de Premier Leaguewedstrijd tegen Brighton.

De Brabander kwam een jaar geleden over van Southampton voor het recordbedrag van bijna 85 miljoen euro en maakt grote indruk in Liverpool. Al in zijn eerste wedstrijd, nota bene tegen stadsgenoot Everton, scoorde Van Dijk. Het rumoer omtrent de hoge transfersom verstomde gelijk, want onder Van Dijk staat de verdediging van Liverpool als een huis. Wat eerst de achilleshiel van de formatie van Jurgen Klopp was, is nu de sterkste defensie van de gehele Premier League.

Zo werd Van Dijk gisteren nog uitgeroepen tot speler van de maand december voor zijn ijzersterke prestaties. In de zeven (!) Premier Leagueduels kreeg Liverpool slechts drie tegentreffers. In de 21 duels van dit seizoen wisten de tegenstanders maar tien keer het doel te vinden.

Tegen Brighton moet Van Dijk Davy Pröpper en Jurgen Locadia van scoren af weten te houden. Hij krijgt daarbij hulp van Georginio Wijnaldum, die eveneens in de basis staat.

  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.