Volledig scherm
Virgil van Dijk met zijn prijs voor beste speler in de Premier League in december. © Getty Images

Van Dijk verkozen tot beste Premier League-speler in december

Virgil van Dijk werd door zijn collega's uit de Premier League al verkozen tot beste speler van de maand november en is nu door de fans van de best bekeken competitie ter wereld verkozen tot beste speler van de maand december.

Bij de online-verkiezing op de website van de Premier League kreeg Manchester City-aanvaller Raheem Sterling nog de meeste stemmen, maar in december kon niemand meer om Virgil van Dijk heen. Liverpool won in de laatste maand van vorig jaar alle zeven competitieduels, met een doelsaldo van 22-3. Liverpool-trainer Jürgen Klopp, die werd verkozen tot beste manager van de maand, was opnieuw lyrisch over Van Dijk. ,,Ik ben nog veel trotser op mijn spelers dan ik de pers vaak laat weten, anders gaan ze zweven door de koppen die jullie maken in de krant,” zei Klopp met een lach. ,,Virgil is voor ons heel belangrijk. Hij is altijd fit en dat zorgt voor stabiliteit en rust in het team. Ik hou echt van hem als speler en als persoon. Hij is een goede jongen.”

Liverpool beleefde een uitstekende decembermaand, maar begon slecht aan het nieuwe jaar. De ploeg van Jürgen Klopp verloor op donderdag 3 januari met 2-1 bij achtervolger Manchester City en ging vier dagen later in de derde ronde van de FA Cup met dezelfde cijfers onderuit bij Wolverhampton Wanderers. Morgenmiddag speelt Liverpool, dat vier punten voorsprong heeft op City, de uitwedstrijd bij Brighton & Hove Albion. 

De laatste Nederlandse winnaar van de player of the month-award was Tim Krul in november 2013. Robin van Persie won de prijs vijfmaal, Dennis Bergkamp vier keer, Ruud van Nistelrooy drie keer en Rafael van der Vaart en Arjen Robben ieder één keer.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images