David Moyes (links) en Louis van Gaal.
Volledig scherm
David Moyes (links) en Louis van Gaal. © AFP

Van Gaal favoriet nummer 1 bij bookmakers, De Boer ook genoemd

UpdateDe Engelse wedkantoren rekenen erop dat Louis van Gaal de nieuwe trainer vandaag direct na het ontslag van David Moyes betiteld tot de belangrijkste kandidaat voor de functie op Old Trafford.

Wie bij de bookmakers 4 pond inzet op de komst van Van Gaal, krijgt 11 pond terug mocht de 62-jarige oefenmeester daadwerkelijk worden aangesteld. Mocht Van Gaal niet de nieuwe eindverantwoordelijke worden bij de 'Mancunians', dan maakte Ryan Giggs een goede kans. Mensen die 4 pond op de Welsman inzetten krijgen er 28 terug.

Jürgen Klopp was volgens de 'bookies' ook een reële opvolger van Moyes. De Duitse oefenmeester gaf zelf dinsdag echter al te kennen dat hij niet naar Manchester verkast. 'United is een geweldige club en ik voel me erg verwant met de fans daar, maar ik heb al een mooie plek bij Dortmund en de mijn afspraken met de mensen daar kan ik niet breken', aldus Klopp in de Engelse krant The Guardian.

Op het lijstje van potentiële opvolgers waarop gewed kan worden staan ook de namen van Frank de Boer en Guus Hiddink. Dat Hiddink vanaf volgend jaar op de bank zit bij Manchester lijkt weliswaar uitgesloten. Hij volgt na het komende WK Louis van Gaal op bij Oranje.

Bondscoach Louis van Gaal met Robin van Persie (rechts) en Kevin Strootman op de tribune bij PSV - Feyenoord.
Volledig scherm
Bondscoach Louis van Gaal met Robin van Persie (rechts) en Kevin Strootman op de tribune bij PSV - Feyenoord. © anp