Volledig scherm
Uli Hoeness en Louis van Gaal konden niet door één deur. © AFP

Van Gaal noemt Bayern zijn moeilijkste klus als trainer

Bayern München was voor Louis van Gaal zijn moeilijkste baan als trainer. Dat zegt de 67-jarige trainer in een interview met het Duitse voetbaltijdschrift 11Freunde, dat morgen verschijnt.

,,Het grote verschil met andere clubs was dat er veel voormalige spelers bij betrokken waren. Iedereen wilde inspraak en invloed hebben”, zei Van Gaal, die tussen 2009 en 2011 de Beierse club leidde. 

In München kreeg Van Gaal het soms aan de stok met clubicoon Uli Hoeness. ,,Het probleem was simpel, dat twee persoonlijkheden zoals Uli Hoeness en Louis van Gaal niet door één deur konden” zei van Gaal, die in 2010 de dubbel won met Bayern.

De oefenmeester had ook regelmatig aanvaringen met Frank Ribéry, die na dit seizoen bij Bayern vertrekt. Volgens Van Gaal waren spelers als Franck Ribéry en Luca Toni niet klaar om zijn filosofie te vertrouwen en dachten ze dankzij hun status speciale rechten te hebben. ,,Spelers zoals Frank Rijkaard of Luis Figo hadden die status ook, maar dat deed er bij hen niet toe.”

Volledig scherm
© BSR Agency