Volledig scherm
© AP

Van Gaal zet vraagtekens bij Frenkie de Jong en Barcelona

Luca Toni haalde in 2011 flink uit naar Louis van Gaal, die volgens hem in de kleedkamer van Bayern München zijn broek liet zakken ‘om aan te tonen dat hij de ballen had om iedere speler te wisselen, ongeacht naam en faam’. Vandaag legde Van Gaal in een interview met het Duitse tijdschrift 11Freunde zijn opmerkelijke actie uit. 

,,Ik heb geen grote ballen. Het ging mij erom dat ik de spelers in beeld uitlegde dat ze grote ballen nodig hebben om grote wedstrijden te winnen. Ik ben zeer spontaan en direct, dat is een van mijn sterke punten”, aldus Van Gaal, die tussen 2009 en 2011 coach was bij de Zuid-Duitse club. 

Van Gaal zette in het interview ook vraagtekens bij de transfer van Ajacied Frenkie de Jong naar FC Barcelona. ,,Frenkie de Jong is 21 en gaat naar Barcelona. Maar daar spelen op het middenveld Rakitic, Busquets, Vidal en Arthur. Welke rol krijgt De Jong dan bij Barça? Natuurlijk is hij intelligent. Maar dan moet hij zich afvragen welke rol hij had kunnen spelen indien hij bij Ajax zou blijven.”

Quote

Ik ben zeer spontaan en direct, dat is een van mijn sterke punten

De voormalig oefenmeester van onder meer Oranje en FC Barcelona is vol lof over Ajax-trainer Erik ten Hag. ,,Ik vind het geweldig als coaches hun stempel drukken op het spel. Ik hou van Erik Ten Hag, Pep Guardiola en Jürgen Klopp, omdat het duidelijk is hoe hun filosofie eruit ziet.”

Volledig scherm
Louis van Gaal met Mark van Bommel. © AFP
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
Louis van Gaal met zijn Truus. © AFP