Volledig scherm
Robin van Persie was gisteravond nog trefzeker in de Champions League tegen Bayer Leverkusen. Zou hij komend weekeide gehoor geven aan de oproep van Stonewall? © afp

Van Persie, Krul en Fer solidair met homoseksuelen?

Stonewall, de Engelse organisatie ter verdediging van de rechten van homoseksuelen, heeft vandaag de ongeveer 5.000 profvoetballers in Engeland opgeroepen om dit weekend regenboogveters te dragen, als teken van solidariteit met homoseksuelen.

Volledig scherm
Ook Joey Barton van Queens Park Rangers schaart zich achter het initiatief. © photo_news

'De veters werden uitgedeeld aan elke speler van de 134 profclubs in het Verenigd Koninkrijk. Ze worden uitgenodigd om deze tijdens de wedstrijden van komend weekend te dragen', verklaarde Stonewall, dat zich verbaast over het feit dat van de bijna 5.000 profvoetballers in Engeland niemand zich publiekelijk als homoseksueel heeft geuit.

Ook de Engelse voetballer Joey Barton schaarde zich achter het initiatief. 'Voeg je bij de beweging rond de regenboogveters', tweette hij. 'Seksuele geaardheid zou in de 21e eeuw geen issue mogen zijn.'

Van Nederlandse sterren Robin van Persie, Jonathan de Guzman, Leroy Fer, Ricky van Wolfswinkel en Tim Krul is niet bekend of ze de veters gaan dragen.