Volledig scherm
Jonathan Germano van Melbourne Heart eerder dit jaar in duel met James Brown van Newcastle Jets. © getty

Van 't Schip mogelijk weer trainer Melbourne Heart

UpdateJohn van 't Schip is nadrukkelijk in beeld bij de Australische voetbalclub Melbourne Heart om de gisteren ontslagen trainer John Aloisi op te volgen. Voorzitter Peter Sidwell bevestigde vandaag in onderhandeling te zijn met de Nederlandse oud-international, die ook eerder al werkzaam was als hoofdcoach van de club die uitkomt in de A-League.

Volledig scherm
John van 't Schip © anp

Aloisi moest gisteren opstappen vanwege de teleurstellende prestaties. Melbourne Heart bungelt op de onderste plaats en verzamelde dit seizoen nog maar 4 punten uit 12 wedstrijden. Onder Aloisi, aan de kant gezet halverwege de looptijd van zijn driejarige contract, wist de club dit seizoen niet eenmaal te winnen.

Ideale opvolger
De clubleiding ziet in Van 't Schip de ideale opvolger van de Australische oud-international Aloisi. Zijn aanstelling zou de komende dagen gestalte moeten krijgen, aldus voorzitter Sidwell op de website van het dagblad Sydney Morning Herald.

Van 't Schip was van 2009 tot 2012 werkzaam als coach van Melbourne Heart en fungeerde daarna op voorspraak van Johan Cruijff kortstondig als trainer van het Mexicaanse Chivas Guadalajara. Sindsdien is hij weer geregeld in Melbourne gesignaleerd. Hij stond zijn oude club onlangs nog bij als technisch adviseur.