Volledig scherm
John van t Schip heeft de tranen in zijn ogen na het winnen van de Australische beker met Melbourne City. © getty

Van 't Schip weg bij Melbourne City om zieke vader

John van 't Schip stapt op als trainer van Melbourne City. De oud-voetballer keert terug naar Nederlander om bij zijn ernstig zieke vader te kunnen zijn. De Australische club meldt in een persbericht het vertrek van de Nederlandse coach erg jammer te vinden.

Van 't Schip was al coach van Melbourne tussen 2009 en 2012. Na een uitstapje bij het Mexicaanse Chivas Guadalajara, keerde hij in 2013 terug in Australië. Afgelopen zomer pakte hij met de ploeg de Australische beker, de eerste prijs in de clubhistorie.

,,Ik heb een keuze moeten maken tussen mijn familie in Nederland en mijn werk in Australië en er was maar één juiste beslissing", legt de oud-international uit. ,,Ik wil niet dat mijn persoonlijke omstandigheden de club schaden. Ik maak deel uit van een sterke coachingsstaf, dus ik ben niet bang dat mijn vertrek de progressie van de club in de weg zal staan."

Melbourne City is een zusterclub van Manchester City en New York City. Na het vertrek van Van 't Schip neemt de Australiër Michael Valkanis voorlopig de taken waar.