Volledig scherm
De ontslagen trainer Hein Vanhaezebrouck met zijn assistent Karim Belhocine. © BELGA

Vanhaezebrouck ontslagen door Anderlecht

De Belgische recordkampioen Anderlecht heeft trainer Hein Vanhaezebroeck per direct ontslagen. Anderlecht ging vanmiddag nog met 2-1 onderuit bij Cercle Brugge en staat derde in de Belgische competitie, zeven punten achter op koploper Racing Genk.

,,De ploeg haalt te weinig punten in de Belgische competitie en zowel in de Beker van België als in de Europa League zijn we te vroeg uitgeschakeld. We hopen dat we het tij snel kunnen laten keren,” aldus sportief directeur Michael Verschueren van Anderlecht. Vorig seizoen eindigde Anderlecht als derde, waardoor het naast een ticket voor de Champions League greep.

Vanhaezebrouck leidde AA Gent in 2015 voor het eerst naar de Belgische titel. De Belg stapte eind september vorig jaar op in Gent, omdat hij bij Anderlecht aan de slag wilde gaan. Hij wist de meest succesvolle club van België echter niet aan een prijs te helpen.

Anderlecht zal binnenkort een nieuwe trainer willen aanstellen. Wie voorlopig de taken van Vanhaezebrouck overneemt is nog niet bekend.