Volledig scherm
Mario Gomez in gesprek met scheidsrechter Harm Osmers. © BSR Agency

VAR boort Mario Gomez hattrick door de neus: ‘Videobewijs voor aanvallers een ramp’

Mario Gomez was al geen fan van de VAR, maar na vanmiddag helemaal niet meer. De 34-jarige spits van VfB Stuttgart scoorde tegen Sandhausen drie keer, maar al zijn goals werden na het bestuderen van de tv-beelden afgekeurd.

Scoren kan de voormalig Duits international nog altijd, zo liet hij in Sandhausen zien. En hoe. De ene treffer van Gomez was nog mooier dan de andere. Zo schoot hij vlak voor rust raak na een fraaie omhaal. Maar net als bij zijn eerste en derde treffer ging het feest niet door omdat hij bij al zijn treffers luttele centimeters buitenspel stond. Tot overmaat van ramp verloor de ploeg van Gomez het duel in de Tweede Bundesliga met 2-1.

,,Extreem bitter’’, sprak Gomez na afloop. ,,Voor ons aanvallers is videobewijs een ramp. Ik ben blij dat het grootste deel van mijn carrière achter me ligt zodat ik er niet nog tien jaar mee te maken heb. Dit was volgens mij de eerste onreglementaire hattrick uit de geschiedenis.’’

Zo uniek als hij dacht was Gomez echter niet. Robert Mühren overkwam dit seizoen hetzelfde. De spits van Cambuur verloor met zijn ploeg uit bij NAC met 1-0 nadat hij drie goals geannuleerd zag worden.