Volledig scherm
© AFP

Vardy: Ik kreeg doodsbedreigingen na ontslag Ranieri

Leicester City-spits Jamie Vardy zegt dat hij en zijn familie doodsbedreigingen hebben gehad na het ontslag van succescoach Claudio Ranieri. De fans verweten Vardy achter het gedwongen vertrek van de Italiaanse trainer te zitten.

,,Ik las dat ik na de wedstrijd tegen Sevilla persoonlijk betrokken was bij een vergadering over Ranieri, terwijl ik drie uur lang bij de dopingcontrole zat. Maar mensen geloven de verhalen. En dan gooien ze er doodsbedreigingen uit naar mijn familie. Het was angstwekkend’’, aldus Vardy tegen de BBC.

De spits zei wel met de bedreigingen om te kunnen gaan, maar dat het wel moeilijk werd toen zijn familie erbij werd betrokken. ,,Het is niet al te best als mensen mijn vrouw willen afsnijden terwijl ook onze kinderen achterin de auto zitten.’’

Ranieri, die vorig seizoen Leicester City kampioen maakte, werd op 23 februari ontslagen. Onder zijn assistent Craig Shakespeare als interim won de club uit de Midlands vier keer achtereen. Leicester klom zo naar de 15de plaats in de Premier League en plaatste zich bovendien voor de kwartfinale van de Champions League. 

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS