Volledig scherm
© ANP

Vedettes helpen Chili laat voorbij Kameroen

Chili is het toernooi om de Confederations Cup begonnen met een zege op Kameroen: 0-2. Ook in dit duel was, net als eerder bij Portugal-Mexico, een hoofdrol weggelegd voor de videoscheidsrechter.

In de eerste helft zagen beide ploegen een doelpunt afgekeurd worden. Het doelpunt van Michael Ngadeu werd ongeldig verklaard omdat Vincent Aboubakar een overtreding op Vidal had gemaakt. De Sloveense scheidsrechter Damir Skomina keurde de goal van de Chilenen af na ingrijpen van de videoscheidsrechter, omdat Eduardo Vargas volgens de beelden nipt buitenspel stond.

Het is voor het eerst dat bij de Confederations Cup de videoscheidsrechter wordt gebruikt. De videoscheidsrechter ondersteunt vanuit een aparte ruimte met beeldschermen de arbiter op het veld, op basis van de camerabeelden die direct beschikbaar zijn. Eerder zondag greep de videoscheidsrechter ook al in bij een doelpunt van Portugal tegen Mexico.

Na rust zorgden Chili en Kameroen er vooral voor dat er geen tegentreffer geïncasseerd werd. Invaller Alexis Sánchez, die niet fit genoeg was om aan de wedstrijd te beginnen, gaf de bal in de 81e minuut perfect voor op Vidal. Die torende hoog boven zijn mandekker uit en kopte de bal achter doelman Fabrice Ondoa. Een counter van Sánchez vlak voor tijd mislukte, maar Vargas schoot alsnog de 2-0 binnen.

Opnieuw stond Skomina de Chilenen niet toe meteen te juichen na het doelpunt. Na overleg met zijn assistenten achter de televisies besloot hij alsnog de goal te tellen.

In dezelfde groep treffen wereldkampioen Duitsland en Australië elkaar maandag.