Volledig scherm
Hermoso op een archieffoto in actie tegen Luis Suárez van Barcelona. © Photo News

Verdediger Espanyol kan niet lachen om 'hattrick'

Espanyol-verdediger Mario Hermoso was in het competitieduel met Leganés goed voor een hattrick, maar vreugde bij hem en zijn teamgenoten leverde dat niet op. Twee van de drie goals betroffen namelijk eigen doelpunten waardoor zijn ploeg met 3-2 verloor.

Hermoso zette zijn ploeg al na 11 minuten op achterstand: 1-0, tevens de ruststand. Bij een 2-1-voorsprong voor Leganés trof de ongelukkige verdediger nogmaals het eigen doel om in de slotfase aan de andere kant te scoren. 

De laatste speler in de Spaanse competitie die twee eigen doelpunten maakte in één duel was Real Betis-verdediger Melli in 2006 tegen FC Barcelona dat die wedstrijd met 5-1 won. Nooit eerder maakte een speler in LaLiga in één duel twee eigen doelpunten en een treffer in het goede doel.

  1. ‘Duizenden’ doodsbedreigingen voor Babel na interesse van ‘Gala’
    'Nog geen deal'

    ‘Duizenden’ doodsbe­drei­gin­gen voor Babel na interesse van ‘Gala’

    Ryan Babel wacht nog op definitieve duidelijkheid over zijn club voor volgend seizoen. De Oranje-aanvaller bevestigde bij de training van Oranje in Zeist dat Galatasaray vergaande interesse heeft. ,,Zij hebben de beste papieren, maar er wordt gesproken met meer teams. Het zou niet de eerste keer zijn in voetbal en ook in mijn eigen carrière dat dingen anders lopen dan gedacht, dus ik wacht het nog even af allemaal.”