Volledig scherm
Van Persie in actie tegen Yokohama F.Marinos. © getty

Verheijen haalt uit naar 'prehistorische' Moyes

Robin van Persie heeft tijdens de Azië-trip van Manchester United een blessure aan het bovenbeen opgelopen. De aanvaller liet zich al in de rust van het oefenduel met Yokohama F. Marinos wisselen.

Volledig scherm
David Moyes. © EPA
Volledig scherm
Raymond Verheijen. © pro shots

Manager David Moyes denkt dat de blessure meevalt. 'We hebben wat problemen. Robin had last van zijn dij en wilde geen risico nemen', zegt Moyes tegen SkySports.

Ook aanvaller Danny Welbeck moest geblesseerd naar de kant. United verloor het oefenduel met 3-2. Al de tweede oefennederlaag onder de nieuwe manager Moyes.

Verheijen
De blessure van Van Persie verleidde Raymond Verheijen ertoe om stevig uit te halen naar Moyes. De fitnesstrainer die in het verleden onder meer bij Oranje, Zuid-Korea, Rusland, Wales en de jeugdopleiding van Feyenoord werkte, staat erom bekend op Twitter regelmatig los te gaan over voetbaltrainers.

'In Sydney zei Moyes: 'We hebben Robin overtraind, om zijn fitheid op te bouwen.' Vandaag loopt hij een spierblessure op', twitterde Verheijen.

'Het zorgt er voor dat je je afvraagt hoe het kan dat deze prehistorische trainingsmethodes nog steeds gebruikt worden op het hoogste niveau. De enige manier om dit probleem in Jurassic Park op te lossen is het onderwijs van deze dinosaurus-trainers, fitness-clowns en wetenschappelijke cowboys te verbeteren.'

'Maar zolang de meeste dinosaurussen ontkennen en negeren hoe dingen zich ontwikkelen in andere landen, zal er niets veranderen in Jurassic Park.'