Volledig scherm
Cristiano Ronaldo © BSR Agency

‘Verkrachtingszaak Ronaldo niet ingetrokken, maar verplaatst naar andere rechtbank’

UpdateEerder op de dag kwamen er berichten uit de Verenigde Staten dat de aanklacht tegen Cristiano Ronaldo voor verkrachting zou zijn ingetrokken, maar dat blijkt nu niet het geval. ,,De klacht is niet ingetrokken, maar verplaatst naar de federale rechtbank”, meldt een journalist van het Duitse magazine Der Spiegel.

Dat medium bracht vorig jaar als eerste de verkrachtingszaak aan het licht en weerlegt zo de eerdere berichtgeving van persbureau Bloomberg. Dat had geschreven dat Kathryn Mayorga, het vermeende slachtoffer van de Portugees, de klacht zou hebben laten vallen. 

De vrouw diende vorig jaar een aanklacht in. Ze stelde in 2009 te zijn verkracht door de voetballer in een hotelkamer in Las Vegas. Volgens Mayorga zou zij daarna geld hebben ontvangen om over de zaak te zwijgen, maar beweerde later tegenover Der Spiegel dat zij een trauma had opgelopen en de afspraak nooit had kunnen maken. De nu 34-jarige vrouw zei dat de 33-jarige Portugees haar 375.000 dollar, omgerekend een kleine 325.000 euro, betaalde om het stil te houden.

Ronaldo heeft altijd ontkend en nooit een juridisch antwoord gegeven. Desondanks kwam de Portugees in een kwaad daglicht te staan. Zo werd de aanvaller van Juventus van de cover van het spel FIFA19 gehaald en kelderde de aandelen van Juve na de beschuldiging. Ook sponsor Nike zei 'ernstig verontrust’ te zijn.