Vidal gepresenteerd bij Bayern München

De transfer van Arturo Vidal naar Bayern München is afgerond. De Chileense sterspeler werd dinsdag gepresenteerd bij de Duitse landskampioen. Vidal heeft in München een contract getekend voor vier jaar.

Volledig scherm
© ap
Volledig scherm
© epa

Vidal komt over van Juventus en heeft Bayern ongeveer 35 miljoen euro gekost. Hij is daarmee een van de duurste aankopen ooit in de Bundesliga. De 28-jarige international arriveerde maandag in München en werd dinsdag medisch gekeurd. ,,Dit is een nieuwe stap in mijn carrière. Voor mij persoonlijk is het een droom die uitkomt'', zei de Chileen in een eerste reactie. Trainer Pep Guardiola heeft Vidal nodig op zijn middenveld, na het vertrek van Bastian Schweinsteiger naar Manchester United.

Vidal speelde eerder in de Bundesliga voor Bayer Leverkusen. Afgelopen zomer won de middenvelder met Chili nog de Copa América, maar Vidal kwam vooral negatief in het nieuws omdat hij tijdens het toernooi zijn Ferrari onder invloed van alcohol in de prak reed.

Volledig scherm
© afp
Volledig scherm
© epa
Volledig scherm
© reuters
  1. Vijf Anfield-classics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard
    Magie van Anfield

    Vijf An­field-clas­sics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard

    Ooit zei Ronald Koeman na zijn eerste stapjes op het gras van Anfield. ‘Wie hier niet van geniet, hoort niet in deze wereld thuis.’ Het stadion van FC Liverpool ademt voetbal en heet het ultieme voetbalgenot voor fan én voetballer te zijn. En bovenal is Anfield een stadion waar het steevast zindert op Europacup-avonden. Aan de vooravond van do-or-die-wedstrijd Liverpool - Napoli vijf magische Europese duels voor de Reds.