VIDEO: Hattrick in vijf minuten voor Gameiro

Kevin Gameiro heeft Atlético Madrid vanmiddag aan een ruime 4-1-zege op Sporting Gijón geholpen. De Franse international was na rust goed voor een hattrick.

Atlético kwam door de zege in Gijón op 45 punten en houdt daarmee de druk op de top drie, Real Madrid, Barcelona en Sevilla. Yannick Carrasco opende in de eerste minuut na rust de score. Vanaf de aftrap schoot aanvoerder Gabi de bal naar voren. Via het hoofd van Fernando Torres belandde die voor de voeten van de Belgisch international, die in twee keer doelman Iván Cuellar wist te passeren.

Lang genoot Atlético niet van die voorsprong. Sergio Álvarez schoot drie minuten later al raak aan de andere kant. Trainer Diego Simeone bracht na ruim een uur Gameiro voor Torres. Het was een gouden wissel. De Fransman schoot tussen de 80ste en de 85ste minuut drie keer raak. Het was de op een na snelste hattrick ooit in de Primera Division. David Villa scoorde in 2006 namens Valencia drie keer op rij in 4.47 minuten tegen Bilbao. Gameiro, wiens oma deze week overleed, had er vijf seconden langer voor nodig.

Volledig scherm
Kevin Gameiro schiet raak tegen Sporting Gijon. © AFP
Volledig scherm
Kevin Gameiro. © AFP
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement