Volledig scherm
© AD Sportwereld

Vijf spitsen die net als Zlatan top waren op hun 35ste

Zlatan Ibrahimovic mag per directe ingang uitkomen in de competitie van 35+. De Zweed is vandaag een jaartje ouder geworden. Ook deze vijf spitsen presteerden na hun 35ste verjaardag nog op de toppen van hun kunnen, maar eigenlijk was niemand zo goed als Ibrahimovic.

Francesco Totti

Volledig scherm
© Photo News

De dag dat Francesco Totti familie over de vloer kreeg voor zijn 35ste verjaardag ligt al ver achter hem, maar ruim vijf jaar later is hij nog altijd één van de bepalende gezichten bij AS Roma. De Italiaan voetbalt sinds 1989 bij de Romeinse club en heeft afgezien van een korte flirt met Real Madrid nooit nagedacht over een vertrek. Hoewel trainer Luciano Spalletti voorzichtig is met het inzetten van zijn aanvoerder, weerhoudt het Totti er niet van belangrijk te zijn. In de Europa League was Er Capitano goed voor drie assists en in de competitie staan inmiddels weer twee doelpunten op zijn naam.

Claudio Pizarro

Volledig scherm
© ap

Claudio Pizarro is misschien nooit één van de beste spitsen ter wereld geweest, maar in de Bundesliga noemden ze hem niet voor niets het afgelopen seizoen de 'beste 37-jarige van de wereld'. De Peruviaan verblijft afgezien van een klein uitstapje naar Chelsea al een heel voetballeven in Duitsland en is de meest scorende buitenlander in de Duitse competitie ooit. Hij nam die eer van Giovane Elber over. Dit seizoen heeft Pizarro zijn draai nog niet gevonden. Overigens viert hij vandaag net als Ibrahimovic zijn verjaardag.

Miroslav Klose

Volledig scherm
© afp

Als bijna 35-jarige beleefde Miroslav Klose één van zijn beste seizoenen ooit bij SS Lazio. De Duitser was alleen al in de competitie goed voor vijftien treffers. Ruim een jaar later stond hij zelfs op zijn vierde wereldkampioenschap voetbal. Vijf wedstrijden speelde hij met Duitsland waarin hij twee keer scoorde. Die twee doelpunten waren genoeg om hem de topscorer aller tijden op een WK te maken. De kans lijkt niet heel groot dat hij over twee jaar die productie gaat uitbreiden. Hij bedankte voor de nationale trots te spelen na het toernooi in 2014.

Roger Milla

Volledig scherm
© REUTERS

Een lijstje met voetballers op leeftijd zonder Roger Milla bestaat niet. De Kameroener is de oudste doelpuntenmaker op een wereldkampioenschap. Milla beleefde zijn hoogtijdagen tijdens het WK van 1990, terwijl hij in 1987 eigenlijk al had bedankt voor de nationale eer. Een telefoontje van de president van het Afrikaanse land haalde hem over om alsnog het WK te spelen. En daar heeft Milla nooit spijt van gehad. Kameroen haalde de kwartfinale. In 1994 trad hij op 42-jarige leeftijd nog een keer aan op het WK.

Filippo Inzaghi

Volledig scherm
© AP

De laatste stuiptrekking van Filippo Inzaghi vond op zijn 35ste plaats. De goaltjesdief van AC Milan stond dat jaar dertien keer in de Serie A op de goede plek om het laatste zetje te geven. Zijn carrièretotaal aan competitiedoelpunten kwam bijna op 200 te liggen. Om zijn voetballende kwaliteiten is Inzaghi nooit geroemd. De Italiaan werd bij rondo's voorafgaande aan trainingen buiten de groep gehouden, Inzaghi zou het één keer raken niet meester zijn. In 2012 stopt Inzaghi op 38-jarige leeftijd met voetballen.