Volledig scherm
Vincent Janssen juicht na zijn tweede goal. © Rayados

Vincent Janssen twee keer trefzeker voor Monterrey

VideoVincent Janssen was afgelopen nacht op schot voor Monterrey CF. Dankzij twee goals van de 25-jarige spits won met Monterrey met 1-2 van Leones Negros in de Mexicaanse beker. 

Janssen had zijn twee treffers al snel gemaakt. In de achtste minuut schoot hij na een goede loopactie met links raak. Tien minuten later werd hij beloond voor goed doorjagen op een lange bal, toen hij een fout van de keeper van Leones Negros kon afstraffen. De thuisploeg kwam via Marvin Ceballos in de 80ste minuut nog wel op 1-2, maar Monterrey hield stand in Guadalajara. 

In zijn eerste tien competitieduels in Mexico was Janssen ook goed voor twee doelpunten in totaal. Een maand geleden was dat voor het laatst, in het 1-1 gelijkspel bij Cruz Azul. Dat was op 26 september, tevens de enige wedstrijd waarin Janssen de negentig minuten mocht spelen. Verder moet de zeventienvoudig international van Oranje het in Mexico voorlopig vooral doen met korte invalbeurten. 

Monterrey staat na dertien speelrondes op een teleurstellende twaalfde plaats in de Liga MX. De club is mede door de goals van Janssen al wel door naar de knock-outfase van de Copa MX, de Mexicaanse beker. Op 9 november keerde Antonio Mohamed terug als coach bij Monterrey na het ontslag van Diego Alonso eind september. 

Half december doet Monterrey CF als winnaar van de CONCACAF Champions League mee aan het WK voor clubs in Doha. Als Monterrey de kwartfinale wint, spelen Janssen en zijn teamgenoten in de halve finale tegen Champions League-winnaar Liverpool. 

¡Zurdazo y G⚽️⚽️⚽️L de @vincentjanssenofficial! 🔥🇳🇱 . . . #ArribaElMonterrey 🔵⚪️

7,307 Likes, 35 Comments - Rayados (@rayados) on Instagram: "¡Zurdazo y G⚽️⚽️⚽️L de @vincentjanssenofficial! 🔥🇳🇱 . . . #ArribaElMonterrey 🔵⚪️"

¡El segundo para @vincentjanssenofficial! 🔥🇳🇱 . . . #VamosRayados 🔵⚪️ #ArribaElMonterrey 🇫🇮

10.2k Likes, 65 Comments - Rayados (@rayados) on Instagram: "¡El segundo para @vincentjanssenofficial! 🔥🇳🇱 . . . #VamosRayados 🔵⚪️ #ArribaElMonterrey 🇫🇮"